Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пожарът край хасковското село Брягово е овладян

Пламъците обхванаха близо 3000 дка с широколистна гора, храстова и тревиста растителност

| обновено на 01.08.21 в 18:03
Снимката е илюстративна

Втори ден продължава гасенето на пожара край хасковското село Брягово. Огънят се е разгърнал на фронт от 9 километра и е обхванал 3 000 декара, предимно от широколистни гори и ниски храсти. Няма опасност за близките села. През нощта остават дежурни екипи по целия периметър на пожара. 

80% от периметъра на пожара е овладян. Останалите огнища са в отдалечена и недостъпна местност. Верижната машина, която е проправяла просеки, е излязла от строя. Сега се очаква нова техника, обясни директорът на "Противопожарна безопасност и защита на населението" в Хасково комисар Николай Вълчев:

"Своевременно реагираха от Националния оперативен център и ни изпращат друг булдозер, само че от София, така че го очакваме".

"Няма яснота за причините и надали някога ще има яснота за този пожар - в такава пустош, в нищото, тук надали, някой може да установи, кой и какво е свършил в тази гъста гора", допълни той.

Тази вечер военнослужещите, участвали в гасенето на пожара, ще бъдат освободени. На дежурство остават само екипи от огнеборците.

По-рано днес кметът на Брягово Делчо Митев заяви:

„Аз за себе си съм убеден, че няма умисъл“.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна