Eмисия новини
от 04.00 часа
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

От ВМРО имат притеснения за позицията на Пламен Николов на тема "Северна Македония"

ВМРО почете 118-ата годишнина от Илинденско-Преображенското въстание в Кюстендил
Снимка: Сайт на ВМРО

ВМРО има притеснения за номонирания от ИТН за премиер  Пламен Николов по темата "Северна Македония". Това каза за Националното радио в Кюстендил Илиян Ангелов, секретар на организацията. 

От партията са за съставяне на правителство и за това да се спре безвластието в Българаия. 

Във ВМРО отчитат, че номинираният за премиер Пламен Николов  в първите си изявления прави някои фактологични грешки по темата Северна Македония, отбеляза Ангелов: 

"Трябва да бъде съставено правителство в България, защото не може да продължава това безвластие - не е добре за страната. Без значение дали харесваме тези политически партии, които са в парламента и ще формират това правителство, или хората, които са в него. Това, обаче, което ни притеснява е, че номинираният за премиер Николов по темата, която ВМВРО държи най-много, а именно - да защитим българските националлни интереси, по темата "Македония", прави в интервюто очевидни грешки, надявам се случайни, като обърква Преспанското споразумение с Договора за добросъседство и приятелство с България. Което за нас показва, че хората, които ще бъдат в това правителство, може би ще имат някаква друга позиция спрямо Македония, която, за съжаление, не отговаря на това, което българското общество настоява да се случи. А знаете, че близо 90% от българите, във всички социлогически проучвания, казват, че България трябва да има твърда позиция за Македония и да си отстоява българския национален интерес".

ВМРО чества  днес 118-годишнинита от Илинденско-Преображенското въстание, денят 2 август е официален празник на Кюстендил.Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.