Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Локомотив (София) постигна първи успех през сезона

Снимка: БФС

Локомотив (София) нанесе втора загуба на Локомотив (Пловдив) от началото на сезона в Първа ига. В мач от 2-ия кръг столичните "железничари" надвиха "смърфовете" с 1:0. Единственото попадение в срещата реализира Раел Лолала в 5-ата минута с хубав удар от въздуха. Трябва обаче да отбележим, че пловдивчани бяха с доста променен състав през първото полувреме. Двубоят се игра на стадиона на Царско село тъй като Локомотив (Сф) няма да има възможност да домакинства на собствения си стадион, след като съоръжението в “Надежда” не получи лиценз за efbet Лига. Това беше втора загуба за пловдивското Локо след поражението с 1:3 от Лудогорец в първия кръг. По всичко изглежда обаче, че силите и мислите на отбора са насочени към следващия мач срещу Копенхаген от Лигата на Конференциите. Двубоят е в четвъртък от 19:00ч.

Наставникът на пловдивчани Александър Тунчев бе направил доста промени в състава си с оглед натоварената програма на тима. Трима бяха дебютантите. Лукас Рейдър дебютира на вратата, заменяйки героя от мача със Словачко Илко Пиргов. В защита юношата на тима Мартин Паскалев дебютира на мястото на Гомис, а новото попълнение Венсан Марсел също записа първи минути за "смърфовете", след като подписа договор преди дни. 

Почивка получи Пиргов, а Кристиан Гомис, Димитър Илиев и Петър Витанов и Лукас Салинас се появиха на полувремето.

Мачът започна много силно за домакините от София и те поведоха в резултата с гол на Раел Лолала в 5-ата минута. До попадението се стигна след дълго подаване в наказателното поле за Мохамед Бухмиди. Той догони топката до аутлинията, след което центрира към втора греда. Там Лолала беше оставен непокрит и засече от въздуха, пращайки топката във вратата.

В следващите минути голови положения липсваха. В 40-ата минута Бирсент Карагарен падна в наказателното поле в опит да спечели дузпа. Шпагатът на Пламен Крачунов обаче беше чист и играта продължи. 

На полувремето Александър Тунчев предприе четири промени в състава си. Терена напуснаха Емил Янчев, Венсан Марсел, Олексий Биков Мартин Паскалев. В игра се появиха Димитър Илиев, Кристиан Гомис, Лукас Салинас и Петър Витанов.

В 48-ата минута Александър Любенов трябваше да се намесва след шут на Конър Руан от далечна дистанция. Стражът плонжира и изби в ъглов удар. Постепенно "смърфовете" обърнаха притежанието на топката и заиграха по-активно от столичани. 

В 79-ата минута Красимир Милошев предотврати сигурен гол във вратата на Локомотив (София). Той беше на точното място, в случая малко пред голлинията, за да блокира удар на Димитър Илиев със задна ножица. В 88-ата минута слаб удар на Салинас попадна в ръцете на Любенов.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна