Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Д-р Фаучи: Не се очакват нови локдауни в САЩ заради Делта варианта на Covid-19

Антъни Фаучи
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Не се очаква Съединените щати отново да прибягнат до затваряне на бизнеси и ограничаване на хора по домовете им, за да намалят разпространението на Covid-19, но ще има увеличаване на заразяванията заради варианта Делта.

Това заяви в интервю за телевизия Ей Би Си доктор Антъни Фаучи, който е главен съветник по здравните въпроси на президента Джо Байдън. Според него в страната има достатъчно поставени дози ваксини, за да се избегне критична ситуация.

"Мисля, че имаме достатъчен процент от хората в страната, не са достатъчно, за да избегнем избухването на нови огнища, но са достатъчно, за да не изпаднем в ситуацията, в която бяхме миналата зима, но нещата се влошават. Ако разгледате средното увеличаване на броя случаи  за седем дневен период, той се е увеличил значително", обясни имунологът Антъни Фаучи, но призова хората да се ваксинират.

"Имаме сто милиона души в страната, които подлежат на ваксинация, но не са имунизирани. Ставаме свидетели на бум на случаите сред хората, които не са ваксинирани", допълни той.

Броят на новозаразените в Съединените щати почти се е удвоил през последните 10 дни, сочи анализ на Ройтерс. Дори да няма ограничаване на бизнес дейности, вариантът Делта може да се отрази негативно на икономиката, отбелязва агенцията.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна