Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Симон Байлс ще участва във финала на греда

Симон Байлс
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Голямата звезда на световната спортна гимнастика Симон Байлс ще участва във финала на греда на олимпийските игри в Токио във вторник, обявиха днес от Американската гимнастическа федерация. 24-годишната Байлс, която доминира тотално в спорта в последните години и е определяна от мнозина за най-великата в историята, бе колеблива в квалификациите на старта на олимпийския гимнастически турнир, след което се отказа от отборното състезание и индивидуалния многобой.

Байлс изтъкна като причина, че поради големия стрес не се чувства сигурна в изпълненията си и иска да предпази своето психическо и физическо здраве. Впоследствие Байлс реши да не участва и във финалите на отделните уреди, но все пак тя ще участва в един от тях - греда. "С вълнение съобщаваме, че ще видите две американки във финала на греда утре - Суна Лий и Симон Байлс. Нямаме търпение да видим и двете", обявиха от американския отбор.

Байлс е трикратна световна шампионка на греда и бронзова медалистка в дисциплината от Олимпиадата в Рио де Жанейро. От своя страна Лий спечели титлата в многобоя преди няколко дни.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна