Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ръст на заразените с Covid в Ямболско

Снимка: Pixabay

През последните две седмици в Ямболска област се отчита повишаване броя на заразените с коронавирус. Интересът към ваксинацията остава изключително нисък. 

Към момента активните случаи са 31, като 7 пациенти са настанени в болница. 20 от далите положителни проби са граждани, завърнали се от рискови държави, а останалите - след почивка по нашето Черноморие. Под карантина са поставени общо 297 души. Въпреки повишаващия се брой на заболелите, интересът към ваксинацията остава изключително нисък. През изтеклата седмица са поставени 695 ваксини, като от тях само 382 са първа доза.

От РЗИ заявиха готовност, при желание за ваксинация, дори и в най отдалечените населени места отново да сформират мобилни екипи, започват и мотивираща информационна кампания, като в нея ще се включат и кметовете и здравните медиатори.

"С наближаване на есенния сезон предполагаме, че мнението на хората ще се промени и да осъзнаят ползата от ваксинирането, защото на този етап борбата с коронавируса си остава единствено и само ваксинацията! Няма открити лекарства", каза зам.-директорът на здравната инспекция в Ямбол Донка Желева.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени