Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Продължава гасенето на пожара над пернишкия квартал "Тева"

Пожарът е локализиран

| обновено на 02.08.21 в 22:24
Снимка: Елена Тамакярска

Продължава гасенето на пожара край Перник. Огънят, който обхвана гориста местност между кварталите "Тева" и "Мошино" и селата Големо Бучино и Люлин, е локализиран, но работата на противопожарните екипи продължава. Все още е затворен и пътят между селата Големо и Мало Бучино, като автомобилите се пренасочват по автомагистрала „Струма”.

Снимка: Елена Тамакярска

На този етап е трудно да се каже каква е площта, обхваната от огъня. Засегнати са над 1000 декара, в т.ч. сухи треви и горски масиви.

Всички налични екипи на местната пожарна, доброволното формирование "Протожер",  и водоноски на общината участват в гасенето на пламъците.

На помощ се притекоха два противопожарни екипа от София, горски служители и техника на ЮЗДП, както и частни фирми и общинското предприятие „Флор”.

С булдозер бе направена защитна ивица, която да не позволява на огъня да тръгне към къщите в село Големо Бучино.

В момента екипите работят на два фронта – единият е в района на селото, другият е над регионалното депо за битови отпадъци в Перник.

На място ще има дежурство през цялата нощ, каза шефът на регионалната пожарна Борис Борисов.

Тежък бе днешният ден за огнеборците в региона. Над 8 са били пожарите в различни части на областта. Освен в Перник към момента продължава гасенето и на горския пожар в земенското село Беренде.

Снимка: Елена Тамакярска

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна