Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съдията ни по спортна гимнастика в Токио: Тази Олимпиада няма дух, ще я запомня с този затвор


„Тази Олимпиада е особена и странна. Ние тук сме затворени в един хотел. От този хотел ни взима автобус и ни откарва до залата. После зала – хотел, хотел – зала. Аз не ги усещам тези Игри като олимпийски. Нямат дух. Ще запомня тази Олимпиада с този, как да кажа – затвор, който са ни предоставили тук“, това сподели специално за БНР от Токио Здравко Куртев, който е българският представител при съдиите на турнира по спортна гимнастика при мъжете.


„Всекидневно ни правят PCR тестове. Резултатите излизат след един ден, засега слава богу всичко е наред. Не ни позволяват много да контактуваме помежду си. Малко сме отделени. Всеки спи в отделна стая. Конференциите са онлайн. Виждаме се за малко в съдийската стая преди състезанията. Това в общи линии е комуникацията между нас“, допълни преподавателят в НСА „Васил Левски“.


„Олимпийският турнир по спортна гимнастика, според мен е едно от най-силните състезания, въобще за този олимпийски цикъл. Първото, което ми направи впечатление е много силната игра на руския отбор, които успя да спечели олимпийската титла, след дълго чакане. Отборният финал беше много интересен. Руснаците с много стабилна игра успяха да стигнат до олимпийската титла. Домакините от Япония, също със силни гимнастици, показаха изключително високо ниво, но останаха втори. Китай са трети. Титлата в индивидуалния многобой, която беше спечелена от Дайки Хашимото за мен не беше изненада. Той изигра много стабилно цялата си програма и си заслужи златото“, завърши Здравко Куртев.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна