Eмисия новини
от 05.00 часа

ВАП разпореди проверка за безводието в Кръстевич

Върховната административна прокуратура ангажира служебния министър на регионалното развитие и благоустройството да предприеме действия във връзка с необходимостта от осигуряване на вода за питейно-битови нужди на хората в село Кръстевич, област Пловдив. 

За проблема с водоснабдяването и липсата на конкретни предприети действия за решаването му е образувана преписка по информация в медиите.  

Следва служебният министър на регионалното развитие и благоустройството да предприеме мерки за подобряване ефективността на съществуващите мрежи и съоръжения,  както реконструкция, рехабилитация и изграждане на нови мрежи и съоръжения с цел постигане на дългосрочните нива на показателите за качеството на предоставяните ВиК услуги. 

Прокуратурата трябва да бъде уведомена за предприетите действия от страна на Министерство на регионалното развитие и благоустройството.

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.