Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България в готовност да съдейства за потушаване на пожар в Северна Македония

| обновено на 03.08.21 в 10:07
Президентите на България и на Северна Македония Румен Радев и Стево Пендаровски на летището в Скопие - 26 май 2021
Снимка: БГНЕС

Държавният глава Румен Радев и президентът на Северна Македония Стево Пендаровски са обсъдили в телефонен разговор възможността България да окаже помощ при гасенето на пожара край в труднодостъпната планинска местност на град Кочани в източната част на югозападната ни съседка.

Обсъдено е било правителствата на двете държави да договорят включването на българска пожарна техника, която да съдейства за овладяване на ситуацията там.

Президентът Радев е запознал Пендаровски с усложнената пожароопасна обстановка и в у нас. 

Служебният премиер Стефан Янев проведе телефонен разговор с премиера на Република Северна Македония Зоран Заев във връзка с разразилите се пожари в югозападната ни съседка, съобщиха междувременно от правителствената пресслужба.

Янев е изразил готовност при необходимост страната ни да окаже подкрепа на Република Северна Македония за справяне с бедствието. Той подчертал пред Заев, че в няколко части на България нашите противопожарни служби също се борят с огнената стихия и правят всичко възможно, за да окажат помощ на населението. Овладяването на ситуацията в нашата страна е приоритет.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени