Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ремонтите на училищата в София се изпълняват в график

Ангел Джоргов, зам.-кмет на София по строителството и Теодор Петков, районен кмет на „Витоша“ провериха изграждането на втори корпус на 52-ро училище в район „Витоша“.
Снимка: БГНЕС

По график и в срок се изпълняват ремонтите на сградите на училищата на територията на София. Очаква се до 15 септември да приключат и повечето улични ремонти в града.

Забавяне има в реконструкцията на трамвайното трасе по линия 5, която в участъка на площад „Македония“ трябва да приключи до средата на септември. Цялостният ремонт на трасето - от Съдебната палата до квартал „Княжево“ ще се изпълнява в рамките на две години, припомни зам.-кметът по строителство инж. Ангел Джоргов.

„Там имаме 2-3 седмици забавяне. То се дължи главно на валежите, които бяха в предния, по-предния месец. Сега разбира се на всички обекти се стараем, особено работа на открито, гледаме да пазим хората, инструктирани са и всички фирми. При 42 градуса на сянка трудно се работи на слънце, така че в момента – тези дни и миналата седмица донякъде се съобразяваме с това, тъй като в крайна сметка животът и здравето на работещите хора на обекта, както и на гражданите, са на първо място“, каза той.

Инж. Ангел Джоргов провери изграждането на нови корпуси в 52-ро училище в квартал „Бояна“, където ще бъдат приети допълнително над 70 деца.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени