Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Локализирани са и петте пожара, които бушуват второ денонощие в Кюстендилско

Снимката е илюстративна
Снимка: БГНЕС

Локализирани са и петте пожара, които бушуват второ денонощие в Кюстендилско, съобщи началникът на Регионалната служба "Пожарна безопасност и защита на населението" комисар Светлин Георгиев.

Най-сложна остава обстановката в района на Долно село. Миналата нощ там изгоряха 15 къщи и стопански постройки, а към обяд пламъците наближиха жп гарата, където са складирани дървени траверси, каза кметът на селото Лозан Тасков. 

Потушен е единият фронт на пожара в кюстендилското Долно село

15 къщи изгоряха в кюстендилското Долно село

Единият от фронтовете на пожара  в Долно село беше потушен още до обяд, а  тежка техника - булдозери,  се използва за ограничаването му към съседното с. Преколница, каза  комисар  Георгиев:

„При гарата гасим, няма проблеми вече. Беше се разраснало, защото задуха пак силен вятър, но вече е овладяно, остават още десетина метра и ще го приключим. И в планините е под контрол всичко. В село Гърбино няма проблеми, Ломски рид също, Лисец няма проблем“.

Към екипите на противопожарната служба в Кюстендил са изпратени и сили и техника от Дупница, горски работници от Самоков и от други звена на Югозападното държавно предприятие.

През нощта на всички неугасени докрай обекти ще има дежурство и наблюдения от огнеборците.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени