Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ивайло Кожухаров е предложен за министър на туризма

Снимка: pp-itn.bg

За министър на туризма в проектокабинета на Пламен Николов е предложен Ивайло Кожухаров. Той беше номиниран за министър на туризма и в първия проектокабинет на "Има такъв народ". 

Според информацията на сайта на партия "Има такъв народ", Ивайло Кожухаров е експерт по туризъм с над 17 години професионален опит както като ръководител, така и като консултант на редица успешни хотелски комплекси в България. 

Завършва езикова гимназия с немски и английски език, а след това придобива бакалавърска и магистърска степен по "Икономика и организация на туризма" в Икономическия университет във Варна. Малко по-късно завършва и магистратура по "Маркетинг" в УНСС. Още докато учи, започва работа като рецепционист в Албена. Едва 23-годишен става управител на четиризвезден хотел с 250 стаи и над 100 души персонал в същия комплекс, а по-късно - изпълнителен директор на българска хотелска верига с няколко хотела в страната и генерален мениджър на бизнес хотел в София, част от световен бранд. Работейки години наред за авторитетни компании в сферата на туризма, Ивайло Кожухаров натрупва опит, който започва да прилага и като консултант. 

Член е и на УС и съучредител на "Българска асоциация на Професионалистите в мениджмънта на Хотели". 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна