Eмисия новини
от 17.00 часа
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Георги Георгиев е предложен за министър на регионалното развитие

Снимка: pp-itn.bg

За министър на регионалното развитие в проектокабинета на Пламен Николов е предложен Георги Георгиев. 

Според биографичната справка на сайта на "Има такъв народ" той е с образователна и научна степен "доктор" по "Организация и управление на производството / строителство/", "магистър" по "Промишлено и гражданско строителство", строителен инженер. Бакалавърската му степен е по "Организация и управление", офицер. 

Георги Георгиев е с 10 години управленски опит в областта на частния бизнес и управление на проекти, както и с 4,5 години управленски опит в държавна администрация. Има и 8 години преподавателски опит в български университети. 

Роден е в гр. Враца. Завършил е ВВИСУ "Любен Кравелов" през 2000 г. Преподавал е там 5 години като асистент и старши асистент.  Успоредно с това е защитил през 2005 г. дисертационен труд в областта на управление на инвестиционни строителни проекти. Участвал е в екипа към Министерство на финансите, въвел капиталово бюджетиране основано на проектен подход на базата на неговия дисертационен труд за период от 3,5 години. Има собствена консултантска фирма, ръководеща проекти в областта на строителството, финансирани със публични и частни средства, включително и такива със средства от фондовете на ЕС. Ръководил е екипа, разработил методиката за изчисляване на "значително несъответствие" в областта на гражданската конфискация. 

Бил е главен секретар на Съюза за стопанска инициатива и член на Националния съвет за тристранно сътрудничество.

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.