Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Миньор и Марица с победи във Втора лига

Втора лига
Снимка: Архив

Футболистите на Миньор (Перник) надиграха регионалния си съперник Септември (Симитли) с 4:2 в среща от третия кръг на Втора лига. Перничани поведоха до почивката с 2:0, а след това в зрелищно и резултатно второ полувреме, двата тима си размениха по два гола. Първото попадение дойде в 33-ата минута, когато Методи Костов реализира отсъдената от рефера дузпа. Млако след това Слави Костов от Септември не успя да изчисти топката добре и тя влетя в собствената врата - 2:0.

Гостите намалиха резултата в 52-ата минута след нов автогол - Павлин Чиликов не се разбра с вратаря Леонтиев, спря лошо топката и тя се търкули във втарата 2:1. Не бе изминала и минута след попадението, когато Слави Костов бе изведен сам срещу вратаря на Септември и с премерен удар го преодоля - 3:1. Минути след това гостите сбъркаха при изнасянето на топката, позволиха на Казаков да я отнеме и да поеме мощно към вратата, след което да стреля силно в горния ъгъл за 4:1. Крайното 4:2 фиксира Владислав Златинов от пряк свободен удар в 75-ата минута.

В другия днешен мач от кръга, Марица постигна забележителен обрат в Бургас срещу Нефтохимик и спечели гостуването си с 4:3. Бургазлии водеха с 3:1 до 60-ата минута с голове на Калоян Стефанов в 4-ата, Сибил Карагьозов в 29-ата, после Станислав Маламов намали в 38-ата, а Димитър Законов направи 3:1 в 60-ата минута. Тогава гостите тръгнаха мощно напред и с попадения на Величко Величков в 68-ата, Мариян Тонев в 81-ата и на Янъков в допълнителното време стигнаха до успеха: Нефтохимик - Марица 3:4.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени