Eмисия новини
от 05.00 часа
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Представят Здравната стратегия на община Пловдив до 2030 г.

| обновено на 04.08.21 в 09:57

Днес публично ще бъде представена Здравна стратегия на Община Пловдив за периода 2021 – 2030 г. 

На дискусията в залата на Общинския съвет са поканени общински съветници, представители на синдикатите, на академичната общност, на Българския лекарски съюз и РЗИ. Стратегията ще бъде представена от шефа на общинската дирекция „Здравеопазване“ д-р Калин Калинов. 

Проектодокументът съдържа анализ на състоянието на общинското здравеопазване и набелязва основните политики и приоритети за неговото развитие. Основна цел е да се подобри работата на общинските лечебни заведения като се осигурят квалифицирани кадри и се гарантира финансовата му стабилност. 

Сред приоритетите в стратегията са също качествена и достъпна извънболнична и болнична помощ, майчиното и детското здраве, грижите за уязвимите и специфични групи, както и изграждане на електронно общинско здравеопазване. 

Специален акцент в документа е поставен на профилактиката на заразните болести. Предвижда се и по – ефективен контрол върху медицинските дейности.

Дискусията ще бъде излъчвана на живо на Фейсбук страницата на Общинския съвет. Началото е в 10 часа. Следващото публично обсъждане на стратегията ще бъде с пациентските организации.

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.