Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Майката на Ванеса Ферари пред БНР: За нас този медал е златен, тя също имаше проблеми, но с храненето

Ванеса Ферари
Снимка: Federazione Ginnastica d'Italia


„Да гледам състезанието на Ванеса беше някакъв ад. Предишната вечер не успях да спя, чаках да дойде времето за състезанието. Тя ми се обади преди старта. Беше много притеснена. Опитах се да я успокоя, но и аз бях доста нервна. Всичко мина отлично. Тя осъществи моята мечта.“, това сподели специално за БНР плевенчанката Галя Николова, която е майка на гимнастичката  Ванеса Ферари. Италианката спечели исторически сребърен медал във финала на земя от олимпийския турнир по спортна гимнастика при жените.

Ванеса Ферари

„На Игрите в Лондон Ванеса получи равна оценка с рускинята Мустафина, но тогава не поделиха медала с нея. Този медал за нас е златен. През 2017 година тя се контузи и то много лошо. Тогава мислехме, че всичко е свършило, но тя се вдигна и стигна до тук. Съчетанието, което изигра, беше най-доброто съчетание, което е играла до сега. Може би всичко, което тя преодоля, за да стигне до тук, я накара  да даде всичко от себе си и да спечели този така жадуван медал“, допълни Галя Николова и коментира случая със Симон Байлс:

„Американската система не е много правилна. Много натоварват момичетата. Мисля, че решението на Симон Байлс да не участва в  част от съсетзанията беше правилно. Тя няма вина. Тя е като другите гимнастички и се бори със себе си. Трябва да се обръща повече внимание на тези момичета. Американската федерация трябва да вземе мерки, там е проблема. Аз много добре го разбирам, защото и моята Ванеса имаше такива проблеми. Преди години тя имаше проблеми с храната, не можеше да се храни правилно.Тогава ние бяхме до нея. Когато нашите деца имат проблеми, ние трябва да сме там и да им помагаме с всичко“ , каза още майката на Ванеса Ферари и разкри малко от плановете за бъдещето на дъщеря й:

Ванеса Ферари

„Сега й предстои ваканция и после ще мисли. Все още не е решила, но може и да продължи да се състезава. Може да остане до Олимпиадата във Франция“

Галя Николова разкри още, че Ванеса не си е идвала в  България от европейското първенство в София през 2014 години, когато тя спечели  титла в многобоя.

„Тя не е посещавала  България от 2014, но не защото не е искала, а защото времето не стига за всичко. Сега, ако пандемията го позволи, със сигурност ще си дойдем. Нейният приятел също иска да види България“


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна