Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Баскетболистките на САЩ с 53-а поредна олимпийска победа

Бриана Стюарт (вляво) вкара 23 точки за победата на САЩ.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Бриана Стюарт вкара 23 точки, а САЩ стигнаха до убедителна победа над Австралия и се класираха за полуфиналите на олимпийския баскетболен турнир за жени в Токио, където ще срещнат състава на Сърбия в търсене на седма поредна титла.

Бритни Гринър добави 15 пункта, а Аджа Уилсън десет за успеха със 79:55 срещу световния номер 2. Тимът ще се изправи срещу сръбкините в петък, след като европейските шампионки и бронзови медалистки от Рио надвиха Китай със 77:70. 

Домакините от Япония се изправят срещу Белгия, а Франция играе с Испания в останалите два четвъртфинални сблъсъка по-късно през деня.

САЩ записаха 53-а последователна победа на Олимпийски игри. Невероятната серия стартира с мача за бронзовите медали през 1992 и включва рекордните шест поредни златни медала и четири успеха в Токио. Американките са спечелили осем от последните девет олимпийски титли, като единствено се разминават със златото на дебютния турнир през 1996, когато печелят сребро, като отстъпват на Съветския съюз, и през 1992, когато се задоволяват с бронза.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна