Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Търсят се доброволци за участие в пърформанс

Търсят се 10 доброволци, които да участват в първоманса „Вътрешни градски пейзажи“, който е част от програмата на фестивала за съвременно изкуство „Вода„. Тази година той ще се проведе между 7 и 12 септември.

Проектът предвижда артистите от екипа на „Театър на сетивата София“ да проведат 5-дневно обучение в методите на сетивния театър с местни артисти, младежи и доброволци, които заедно да се впуснат в серия от творческо - изследователски сесии в градското пространство. Един от методите за изследване ще бъде чрез практиката сетивни градски пътувания, разработена от Театър на сетивата София. Чрез тях средата се преживява и усеща със затворени очи и отвъд думите - само чрез долавяне на аромати, звуци, докосване на повърхности, дочуване на разговори на минувачи и осъзнато наблюдение на динамиката и движенията на жителите на града. Така събраният материал под формата на истории, видео, фотографии, музика и рисунки ще бъде трансформиран и представен в общ интерактивен пърформанс, в който публиката да преживее един въобразен, вълшебен и в същото време истински образ на Бургас.

Кандидатите за доброволци трябва да са чувствителни, присъствени, интуитивни, креативни, иновативно мислещи, прецизни, умеещи да се движат точно във времето хора. Възрастта не е основен критерий, но е добре да притежават с уникален набор от артистични и/или технически умения като колкото по-необичайни толкова по-добре. Заетостта е целодневна.

Желаещите могат да изпратят кратко свое представяне на waterfestival@dancebg.org до 25 август.

Селектираните участници ще преминат през безплатно обучение в методите на сетивния театър с екипа на „Театър на сетивата София“. Те ще получат и символично възнаграждение за участието си в спектакъла, представляващо процент от продадените за спектакъла билети, както и безплатен достъп до всички събития на фестивала “ВОДА” 2021.

Фестивалът за съвременно изкуство "Вода”2021 се реализира с финансовата подкрепа на Министерството на културата и Национален фонд "Култура" .

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени