Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Голям пожар избухна край Старосел, изгоряха 6 къщи

Хеликоптер спешно отлетя да гаси огъня от въздуха


Шест къщи са изгорели при големия пожар, който  избухна този следобед край хисарското село Старосел. Огънят е тръгнал  от сухи треви треви около цялото село,  пламнала е и близката борова гора, съобщи главен инспектор Димитър Бришимов от Пожарната в Пловдив.

Екипаж от 24-а авиационна база Крумово с вертолет „Кугар“ също се  включи в гасенето на  огъня край  Старосел.

Военни от 61-ва Стрямска механизирана бригада също помагат за овладяването на огнената стихия по молба на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.

Към 19.30 ч. борбата с огъня продължи за неговото изтласкване извън периметъра на населеното място, с помощта на още пристигнали пожарни коли и участието на военнослужещи с техника, съобщи директорът на оперативните дейности в Националната служба - старши комисар Красимир  Шотаров. 

Опасността за Старосел вече е ликвидирана - заяви Красимир Шотаров

Евакуирани са обитателите на унищожените жилища, никой не е пострадал, увери кметът на Старосел Матея Гудев. 

Добрата новина - огънят е спрял и се отдръпва извън селото и вече няма опасност за нови бедствия, каза още Матея Гудев. 

Пенка Ганева, кмет на община Хисаря съобщи за пожари  в  с. Кръстевич и при хижа "Бунтовна".  Търсено е и  съдействие от пожарните служби в Стрелча и  Карлово.

Огънят първоначално обхвана 4 къщи,  каза по-рано  директорът на пловдивската дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" комисар Георги Мангараков. Фронтът е от югозапад.  Пожарът върви към гората. Положението в село Кръстевич също е критично, тъй в селото няма вода. В потушаването се очаква да се включи и хеликоптер. 

От пресцентъра на полицията в Пазарджик съобщиха, че за пожара в района на Хисаря са изпратени и две пожарни коли от областната противопожарна служба. 

Пострадали няма. 

Видеото е предоставено от Венцислав Марков

Пожар край Старосел

Пожар край Старосел
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!