Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Табела на ценностите ориентира жителите и гостите на Банкя

Снимка: bankya.bg

Табела на ценностите ориентира жителите и гостите на град Банкя. Арт инсталацията е висока около 2.5 м. и представлява масивна конструкция с цветни стрелки, на които са изписани едни от най-красивите думи в българския език – родолюбие, честност, благодарност, отговорност, толерантност, добротворчество, мечтай и други.

Табелата на ценностите е поставена до детската площадка в централния парк на Банкя по идея на екип от Частното училище „Цар Симеон Велики“, с. Иваняне.

“Идеята е, че трябва да облагородяваме мястото, в което се намираме. Да ставаме общност - на това се опитваме да научим децата. Засаждаме дръвчета, почистваме пътеката на здравето или други места в района на Банкя и Иваняне.

Това е  едно нормално продължение на всички тези инициативи, а децата участват в създаването и тъй като нашето училище е базирано на тези ценности, децата в тяхното ежедневие работят различни проекти, които са свързани с тези теми”, казва д-р Росица Врабевска, основател на Образователен комплекс „Цар Симеон Велики“.

Целта на позитивните и цветни послания е да напомни на родителите и децата едни от най-важните общочовешки правила и ценности в живота, както и думите, които ежедневно трябва да си повтаряме.

Още за табелата на ценностите чуйте в разговора на Мария Илиева.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени