Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тунчев: Най-важното е утре да не допуснем гол

Снимка: UEFA

Старши треньорът на Локомотив (Пловдив) Александър Тунчев говори преди утрешния двубой с Копенхаген от третия квалификационен кръг на турнира Лига на конференциите.


"Надявам се да покажем добра игра и да успеем да зарадваме нашите привърженици с победа. Всеки отбор има слаби места. Всеки един от нас знае какъв е зарядът за този двубой, не мисля, че ни трябва допълнителна мотивация за мач като този. Времето ще бъде горещо, но каквото е за единия отбор, такова е и за другия. При тях наистина климатът е по-хладен и се надявам това да ни помогне. Наясно съм със стартовия състав. Най-важното е утре да не допуснем гол и ако може да спечелим дори минимално с 1:0. Това би ни дало самочувствие за реванша", заяви Александър Тунчев.

Собственикът на Локомотив (Пловдив) Христо Крушарски за пореден път заяви, че е оптимист преди предстоящия двубой с Копенхаген от третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите.

“Не знам защо ръководството на гостите отказа традиционния обяд преди двубоя. Доколкото разбрах, са се отказали от съображения за сигурност. За мен и за нашите футболисти няма да има специална премия преди този първи мач, но ще има премия, ако отстраним Копенхаген и продължим в турнира. Освен желязна игра и победа, друго не очаквам от двубоя. Борбата ще е безмилостно жестока и епична. Ще играем на кръв. Имах среща с момчетата и си поговорихме дълго. Наясно са какво се очаква от тях. Трябва да прескочат и този кръг. Това е нашата цел. Със сигурност знам колко сериозен противник има срещу нас, но искам увереност от нашите футболисти. Българите не сме по-долу от нито една нация. Проблемите често си ги правим сами и нарушаваме реда. Никой в отбора не трябва да мисли за трансфери или да се разсейва с каквото и да е. Добрите игри са най-добрият начин всеки да си вдигне цената и да предизвика вниманието, което заслужава”, заяви Крушарски.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна