Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Постоянни подкомисии за зелени политики и за контрол на КЕВР в НС

Мая Манолова в пленарната зала на Народното събрание
Снимка: БГНЕС

Да бъде създадена постоянна подкомисия за зелени политики и климат, както и подкомисия, която да се занимава с контрол над КЕВР. Това решиха депутатите, които продължават да обсъждат и гласуват Правилника за организацията и дейността на 46-ото Народно събрание.

Предложението за подкомисията е на Мая Манолова от "Изправи се БГ! Ние идваме!". Тя подчерта, че подобна комисия е работила в 44-ото НС и може да бъде реален балансьор между енергийния регулатор и гражданите.

"Ръстът на цените на всички основни хранителни продукти, на всички основни стоки е свързан и с повишаване цената на тока. Имаше драстично повишаване цената на тока, на парното и на топлата вода, считано от 1 юли, а предстои от 1 януари, ако Народното събрание не се намеси, да има и драстично повишаване на цената на водата.

КЕВР, предполагам всички имате наблюдение, съществуват с усещането за самодостатъчност и непогрешимост и вместо да бъдат балансьор между интересите на енергийните дружества и на българските граждани в качеството им на потребители, обикновено защитават силната страна - енергийните дружества, а в тяхната практика много често изкривяването е в посока на икономически силните", заяви Манолова.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени