Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пожарът край Голешово - спрян на метри от къщите

| обновено на 05.08.21 в 16:12
Снимка: БГНЕС

Големият пожар край благоевградските села Петрово и Голешово отново се разгоря на на няколкостотин метра от къщите Голешово. 

Огненият фронт е спрян. Привечер, с падане на температурите и утре сутринта, ще продължи борбата из останалите огнища на пожара, които още тази сутрин бяха овладяни, но наблюдението им и работата по някои от тях продължава, предаде репортерът на БНР Валентин Дишев 

По-рано днес кметът на Сандански Атанас Стоянов даде подробности:

„Направена е сериозна организация между Противопожарна охрана, Гражданска защита, военните, Югозападно държавно предприятие - горското предприятие, и не на последно място, разбира се, и община Сандански. Надявам се до края на днешния ден наистина пожарът не само да бъде локализиран, а да бъде и потушен.

Разбира се, както и снощи, така и днес, има дежурни - и от пожарната, и от общината, за да може при евентуално възникване на пожар, не дай си Боже да задуха вятъра, както вече и започна, той да не се възобнови. За жалост този пожар вчера, всички знаем, завърши с летален изход за двама отлични служители на Югозападно държавно горско предприятие.

Общините Сандански, Петрич и Кресна днес сме обявили официален ден на траур с оглед на това да бъдем съпричастни към изключително тежката трагедия“, каза кметът.

Ден на траур в три общини в памет на загиналите в пожар лесничеи

Разследват смъртта на лесничеите при пожара край Сандански

България разполага само с един хеликоптер за горски пожари


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна