Eмисия новини
от 00.00 часа
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Оперен концерт чака Стойка Кръстева при завръщането й в село Върбица

„Кафето на Цура“ – това е най-известното място, където в село Върбица се гледа Олимпиадата в Токио
Снимка: БНР - Латинка Сзетозарова

„Кафето на Цура“ – това е най-известното място, където в село Върбица се гледа Олимпиадата. Там жителите му изживяват радостите от победите на тяхното момиче Стойка Кръстева. Чувството, което витае навсякъде е особено.

„Селото сега е най-известното. С най-известната спортистка. Тук се събираме всеки ден, гледаме предаването по телевизията. Аплодираме я и се радваме. Всичко е много хубаво. Това е гордост за България“, споделя собственичката на кафенето.

„Аз тази мила дама не я познавам. Проявявам много голям интерес към нейната спортна кариера. Очаквам, когато спечели златния медал, да се прибере в село Върбица, за да мога да й направя специален концерт. Той ще е благодарност за това, че тя прослави България“, това обеща оперният певец Адриан Павлов, който е дебютант на Министерството на културата и ученик на Калуди Калудов. И допълни: „Дай боже, във всяко населено място да имаме такива хора, които да се приберат от чужбина и да дадат нов облик и нов живот на малките селища в България.“

„Стойка Кръстева постави българския дух на пиедестал в Токио“, сподели Петър Василев.Съпругът на Стойка Кръстева – Борил е убеден: „Тя никога няма да напусне България. Предлагали са й колосални суми, но тя отказа. Ние сме едно цяло. И двамата  обичаме България. Затова искам в Токио да чуем българския химн и всички големи държави да й станат на крака.“

Родителите Керанка и Желязко са най-щастливи от успехите на Стойка Кръстева.

„Много се радвам. Заслужава, защото толкова години тя играе този спорт. Не съм преброила колко купи и медали има“, казва нейната майка, а баща й допълва: „Ако талантът е един процент, 99 процента са труд и воля. Аз знам колко труд и колко лишения е дала“.Всички вълнения и очаквания на семейството на Стойка Кръстева и на жителите на родното й село Върбица можете да чуете в репортажа на Латинка Светозарова:


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.