Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Овладян е пожарът в село Голешово

Пожар в село Голешово
Снимка: Валентин Дишев

Локализиран е пожарът в района на санданското село Голешово. Огънят продължава да тлее на места, но опасност за къщите и хората няма. Създадена е организация населението да бъде евакуирано при нужда, каза за Радио Благоевград кметът на селото Стоян Съботанов:

„Не може да се изгаси напълно, тук-там тлее, но е пресечен огънят и няма опасност да се разпространи. Няма опасност за хората! Предупредили сме ги. Подготвили сме всичко за евакуация, но такава не се налага. Пожарът ще бъде напълно загасен, ако завали дъжд“.

Днес е обявен Ден на траур в общините Петрич Сандански и Кресна, след като вчера около 16 часа, при опит да потушат огъня, загинаха двама лесничеи на ЮЗДП, а трети е с тежки изгаряния в болница.

Районната прокуратура в Благоевград разследва смъртта на двамата горски служители, загинали при пожара, съобщи говорителят на Окръжната прокуратура Георги Мадолев.

В района на Пехчево и Делчево, на границата със Северна Македония, четвърти ден продължава борбата с пожара. Двайсет и петима пожарникари с три пожарни автомобила са изпратени от България, съобщи директорът на пожарната служба в Благоевград главен комисар Георги Пармаков.

От днес със заповед на министъра на земеделието е забранено паленето на стърнища на земеделските площи. Решието беше взего снощи на спешна среща, свикана от премиера Стефан Янев по повод смъртта на двамата лесничеи в района на Сандански. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна