Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЦСКА София победи Осиек с 4:2

Снимка: БГНЕС

ЦСКА София надви Осиек с 4:2 в първи двубой от третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите, игран на Националния стадион „Васил Левски“.

„Червените“ изиграха чудесен двубой и могат само да съжаляват, че не се оттеглиха с по-голям аванс преди реванша след седмица в Хърватия. Домакините изиграха силна първа част, в която вкараха три гола. Те поведоха след отличен пробив на Брадли Мазику, завършил с един от редките голове на левия краен бранител. Малко след това Иван Турицов намери в наказателното поле Греъм Кери, който покачи на 2:0. Турицов си отбеляза автогол в 41-та минута при центриране от ъглов удар, но скоропостижно след това Жорди Кайседо се разписа с глава след подаване на дейния Георги Йомов.

След почивката армейците стигнаха до четвърти гол след пробив на Кайседо по левия фланг и пас в наказателното поле, където Йомов ознаменува силната си игра със закономерно попадение. 

Възпитаниците на Стойчо Младенов обаче се поумориха и след сериозен пропуск в края, Валентин Антов си вкара автогол след колективна грешка на него и Густаво Бусато, който излезе непредвидено при центриране. 

Така, ЦСКА София ще пътува до Хърватия с добър аванс от два гола.

При елиминиране на Осиек, „червените“ ще играят с победителя от двойката ТНС (Уелс) и Виктория Пилзен (Чехия).


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!