Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Испанската полиция задържа един от шефовете на "Ндрангета"

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Испанската Национална полиция, в съвместна операция с италианската, арестува в Мадрид Доменико Павиалянити, смятан за шеф на "Ндрангета", калабрийската мафия. Той е един от най-издирваните бегълци в Италия.

Арестуван е на улицата в Мадрид с фалшиви португалски документи, шест мобилни телефона и почти 6 000 евро в брой в банкноти от 200 евро , съобщава Националната дирекция на полицията.

Разследването, довело до ареста му е водено повече от година, съвместно от испанските и италианските власти, прокуратурата в Болоня и Висшия Национален съд на Испания. Установено е, че членове от семейството на предполагаемия шеф на калабрийската мафия са били няколко месеца в Барселона, където са се укривали преди да се преместят в Мадрид.

Павиалянити е осъден през 2005 г. на 30 години затвор, но присъдата не е изпълнена, заради подадени от адвокатите му жалби. „През тези години задържаният, който сега се движеше в бронирано превозно средство, от страх да не попадне под ударите на бандата, се е фокусирал върху трафика на наркотици и оръжие“, се казва в съобщението на испанската полиция.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени