Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Олимпийски шампионки организират търг за ремонт на клубната си зала

Боряна Калейн, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова
Снимка: БНР

С огромна торта, шампанско и с много цветя  гимнастичките и треньорите от клуб  "Левски Триадица" посрещнаха днес своите олимпийски шампионки  от ансамбъла Мадлен Радуканова и Лаура Траатс, както и на Боряна Калейн, която  се нареди на  престижното пето място в индивидуалния многобой на олимпийските игри в Токио.


Мадлен, Лаура и Боряна Калейн бяха изключително емоционални, защото са започнали кариерата си в същата зала, която в момента се нуждае от ремонт.


"Емоциите са страшно много - вчера от летището до днес в залата, в която сме израснали. Колебания имаше дори малко преди Олимпиадата, но винаги сме вярвали, че ще спечелим тези медали и това вече е факт", призна олимпийската шампионка Мадлен Радуканова, а "златната" Лаура Таатс допълни:

"Сантиментален за нас е този момент с всички тези малки дечица, които ни се възхищават. Благодарим на "Левски Триадица" за всичко. Да върнем тези медали в родното ни място е чест за нас. Искаме да помогнем с каквото можем, но силно се надяваме това да достигне до държавните институции и този проект да бъде осъществен"

"Със сигурност заради клуба ще се разделим с ценни за нас вещи", присъедини се Боряна Калейн.


"Залата по художествена гимнастика на клуба е построена през 1983 година и в момента се нуждае от ремонт. От 8 години има изготвен проект за модернизация, който е одобрен от Министерството на младежта и спорта, но до момента няма отпуснати средства. Проектът е на стойност 260 хиляди лева. От 2013 година насам всяка година в клуба получават писмо, че този проект е одобрен, но все още няма финансиране, това сподели Мариана Пищалова - заместник председател на КХГ "Левски Триадица" и член на УС на БФХГ.



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна