Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хандбалистите на България отстъпиха пред Чехия на европейското

Снимка: bulgarianhandball.eu

Хандбалистите на България започнаха участието си на M19 EHF Championship във Варна със загуба от силния състав на Чехия. Двубоят от предварителна група „А“ завърши при резултат 18:33.

Българският състав поведе в началните минути на двубоя с 4:2, но чехите бързо изравниха и излязоха напред въпреки добрите изяви на вратаря Николай Петров. До почивката съставът на Павел Пауза почти си гарантира успеха в мача като натрупа разлика от 8 гола – 10:18. През втората част Чехия продължи да доминира. С много голям процент спасявания се отличи и стражът на гостите Томаш Хмела. Разликата продължи да се увеличава до крайното 18:33.

Александър Николов и Михаел Иванов реализираха по 4 гола, 3 отбеляза Божидар Симеонов. За Чехия Лукаш Морковски и Матиас Чолева вкараха по 6 гола. Ники Петров заслужено беше определен за играч на мача от състава на България. За най-добър от чешкия тим беше избран Морковски.

Днес отборът ни излиза за втория си мач от група „А“ срещу състава на Фарьорски острови. Мачът е с начален час 19.00.

В първите две срещи от група „Б“ Беларус победи Финландия с 30:20, а Литва надигра Словакия с 27:25. Във втория ден отборите на Литва и Беларус ще излязат един срещу друг. Мачът е от 15.00 часа. От 17.00 е двубоят между Финландия и Словакия.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени