Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Екатерина Стратиева с 12-то участие на рали “Барум”, представят елекрически състезателен автомобил

Екатерина Стратиева ще започне участието си в европейския рали шампионат през сезон 2021 година със старт в рали “Барум”. Това ще е 12-то подред участие в легендарното състезание за трикратната ни европейска шампионка при жените. Нейн навигатор ще бъде Георги Аврамов, а двамата отново ще разчитат на своето Пежо 208 R2.


Надпреварата ще се проведе между 27 и 29 август. Общата дължина на състезанието е 785,65 километра, от тях 210,9 километра са състезателни, разпределени са в 15 скоростни етапа.

Конкуренция на българският тандем ще са 124 екипажа от 24 нации.



“За мен това е повече от рали. Това е сбъдната мечта. Участието ми в рали “Барум” за 12-ти пореден път е история. Това състезание има най-верните фенове, най- добрите отсечки, по които съм карала. Това е най-доброто рали за мен. Влизаме в шампионата малко късно, но искаме да направим всички асфалтови ралита до края на годината. Искам да благодаря на компаниите, които ми помагат и правят всичко възможно нещата да се случват”, сподели Екатерина Стратиева и допълни:

"Интересно е, че ще сме с така да се каже най-ретро автомобила при тези с предно предаване. В България моят автомобил и на още няколко колеги, които имаме такива Пежа, на фона на нашия стандарт изглеждат като нови автомобили. Всичко вече е превзето от новата генерация турбо автомобили. В Чехия сега ще бъдат най-новите електрически автомобили. Това е един проект на Опел, който тази година стартира в Германия. Та сега Опел ще представи този автомобил в Чехия, въпреки че няма международна хомологация"



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна