Eмисия новини
от 02.00 часа
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Обвиниха Станимир Рагевски и за убийството на брокерката Теодора Бахлова

Тялото й е престояло в бидон с киселина повече от 3 месеца

Тялото на убитата брокерка Теодора Бахлова е държано повече от три месеца в бидон с киселина. Разчленени части от тялото й бяха намерени в гробищния парк в Бургас на 25 август. ДНК-анализ потвърждава, че те са на Теодора Бахлова. Това съобщи зам. апелативният прокурор Йовита Григорова.

Работната хипотеза е, че брокерката е убита чрез огнестрелно оръжие, още при изчезването ѝ през октомври миналата година.  За убийството й е повдигнато обвинение на бургаския бизнесмен Станимир Рагевски. Той е в ареста по обвинение и за убийството на 28-годишния Юмер Мехмед, чието разчленено тяло бе намерено край езерото Вая на 11 август.

Повдигнато е и още едно обвинение – срещу Диян Дичев за укривателство, свързано с убийството на Юмер и за укриване на оръжието. То също е намерено, съобщи Йовита Григорова.

"Времево е необходимо химичните анализи от ДНК експертизата да бъдат извършени в малко по-голям период от време. Това е така, тъй като тялото на жената е било повече от три месеца, престояло в киселина", допълни прокурорът.

Използван е силно корозиращ разтвор, чийто вид, количество и концентрация предстои да бъде установен, в смес с вода. Трупът на Бахлова е оставен в чуждо жилище, което не е собственост на обвиняемия. След това бидонът с останките е преместен в търговски обект, който също от доста време не се ползва. Там тялото е престояло около 3 месеца. След това обвиняемият е предприел достатъчно действия, за да може да прикрие извършеното престъпление“, разказа директорът на бургаската полиция комисар Калоян Калоянов.

Мотивите за двойното убийство продължават да се изясняват. Комисар Калоянов допълни, че е съставен екип, който ще установява всички взаимовръзки - стопански, финансови, имотни. Случаят е разплетен от бургаски криминалисти, като в разследването са се включили и психолози от Института по психология към МВР. 

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.