Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Глобален пикник „Добрич в бъдеще време“

Петото издание на т-нар. глобален пикник бе през лятото на 2020 г.
Снимка: globaldobrich.org

Глобален пикник „Добрич в бъдеще време“ ще се проведе днес в областния център. Събитието е част от инициативата „ГлобалДобрич“, а това е шестото му издание.

В тазгодишното събитие фокусът е поставен върху две теми – активността на младите хора и ангажираността на обществото към развитието на Добрич. Мястото на провеждането е в Градския парк „Св. Георги“. 

Целта на Глобалния пикник „Добрич в бъдеще време“ е да се съберат хора, които са свързани с града и региона. Началото на инициативата беше през 2017 г. и оттогава досега се организират реални и виртуални срещи и дискусии, свързани с възраждането на Добрич като икономически и културен център на Добруджа.

Очакваният резултат е генерирането на работещи идеи, като реализираните вече „Фермерски пазар“, 24-часовото филмово предизвикателство „Красив Добрич“ и др.

Ще бъдат представени три теми – младежкия конкурс „Заживей с Добрич“, пример от Варна за изграждане на младежки пространства, както и поуки от ангажирането на обществото към развитието на градовете.

Началото на Глобалния пикник е от 15,00 часа в Градския парк. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна