Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Инициатива провокира децата за повече възможности за физическа активност

Снимка: Ани Петрова

Предстои началото на 7-то издание на Европейски ден на спорта в училище, което стартира на 24.09 в над 400 училища от цялата страна и е посветено на състоянието на училищните дворове. 

Европейски ден на спорта в училище се чества всеки последен петък на месец септември и се координира от Сдружение “БГ Бъди активен”. 

“Това ще бъде седмото издание на празника на спорта в училище. Традиционно привличаме над 400 училища всяка година, дано и тази година да привлечем толкова и те не да не преминат към онлайн обучение”, казва Румяна Киризиева, представител на инициативата BG Be Active.

Въпреки това е разработен и план за включване, ако учениците са минали на онлайн обучение. Вече е отворена и платформа за предварителна резервация на участници.

Към момента вече има училища, които са заявили желание да се включат, като след началото на учебната година традиционно се активират и регистрациите. Вече са се включили училища както от големи градове в страната, така и от по-малки населени места. Седмото издание на инициативата е посветено на състоянието на училищните дворове.

“Тази година темата е активни пространства и нашата  идея е да предоставим на децата повече възможности за физическа активност и как дворът може да предостави тази възможност”, допълва Румяна Киризиева.

Учениците могат да получат различни шаблони, с които да очертаят в училищния двор различни игри. Парична награда пък ще ги стимулира да направят по-красив училищния двор.

Чуйте повече в разговора на Гергана Пейкова.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна