Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нети: Бих практикувала професията си и без пари

Честитим рождения ден на Антоанета Добрева-Нети, която е главен герой в “Нашият ден“

“Обикновено на рождения ми ден театралният сезон вече е започнал и имаме или възстановителна, или репетиция на нова пиеса.

Но професията ми е онова, което бих вършила и без да ми плащат. Обичам да ходя в театъра и да пея. Това, което правя бих го правила и като хоби.

Не го приемам като работа, ами като нещо, без което животът ми не би бил изпълнен с интересни неща.


Радио дете

Осем години съм пяла в Детския радиохор. Майка ми е разказвала, че от съвсем малка възраст, когато съм чуела музика, с цялото тяло съм изразявала възхита и интерес.

След това поисках да ми купят пияно, когато бях на четири години. В началото имах голямо желание, после това, че стоиш на едно място и свириш много ми пречеше.

Но всяка такава дейност после се отплаща. Майка ми беше пропуснала годината, в която се записва в Детския радиохор, защото както и сега, така и тогава за него се кандидатстваше. Имаше много кандидати и трудно се влизаше.

Отидохме на допълнителен изпити и от децата, които бяхме там, взеха мен. Тогава сериозно се ходеше на репетиции.

Освен задължителните песни по онова време в Хора се пееха и много класически произведения. Запознаваха ни с музиката на великите композитори.

Най-важното, на което ни научиха е, че всяка работа в екип е дисциплина. Това остава в теб завинаги.


Театърът

Имах шанса, когато бях седми клас да отворят първата театрална паралелка. Там човек трябваше да се научи да пее солово, да има своя интерпретация.

Там се занимавахме с театър в най-общия смисъл. И да играеш на сцената, и да пееш, и да танцуваш по възможност едновременно и еднакво добре.

Не деля сценичните изкуства на различни. Ако артистът има желанието и качествата да ги развива, на сцената спокойно присъстват заедно.


Дони

Ние  работим заедно и в “Театъра на армията“ – Дони е негов композитор. Самият той като артист захваща трети сезон на “Секс, наркотици и рокендрол“.

Правим музика заедно. Основно той пише, аз съм изпълнител, но и консултант. Понякога това се оказва доста важно.

Тайната на успеха им като двойка

Няма конфликти – в смисъл да се повишава тон. Има въпроси на гледна точка, всеки иска да направи най-доброто и се опитва да убеди другите. Ние сме човеци, които са се харесали, а след това като мъж и жена.

Нети

Харесвам това, което означава името ми. От една страна то означава нито това, нито онова. От друга страна на санскрит означава пречистване. Определям се като всичко и нищо.

Пожелава...

Днес е Кръстовден! Пожелавам на хората, когато са на кръстопът да взимат решенията, които ще ги доведат до безценни срещи.

Чуйте в звуковия файл какви са творческите проекти на Нети през новия сезон. 

Снимки: личен профил
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени