Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Айтозлии: Още Борис Щерев искаше обход на града

Снимка: Радио Бургас

Двама души все още са с опасност за живота в УМБАЛ – Бургас след снощната катастрофа в Айтос. Тежко е състоянието на 17 – годишното момче, което е пометено от камиона. В общините Айтос и Руен днес е обявен ден на траур.

Крайно време е да се направи обходен път за тежкотоварния трафик в Айтос, коментираха днес местни жители. Разказват, че такава идея е имало още през 70-тте години:

„... Едно време, аз бях в съвета, Борис Щерев предложи, щеше да мине пътят отгоре, до асфалтовата база. Нищо не направиха…

….Даже бяха отчуждили на хората там, дето гледаха животни, местата, че после пак ги върнаха. И така си остана. Много е натоварен трафикът тука в града…

… Да вземат мерки, добре, че деца е нямало…

… Има поне 20 човека убити тука“, разказаха местни жители.

За изграждането на подобен обход настоява от години и кмета на общината Васил Едрев:

„Отговорите са положителни, че има необходимост от изграждането на обходен път. Даже, в годините назад, има замислено проектиране, но няма действия“, посочи Едрев.

Камионът, който се спуска  по пътя Провадия – Айтос най-вероятно не е успял да вземе завоя и след повреда в спирачката помита лека кола, движеща се в посока Провадия и двете моторни превозни средства се блъскат в мантинелата и в близко разположени дървета в крайпътна градина. Умира 33 годишен мъж от руенското с. Речица, с който се придвижвали и двете му деца – 5 годишно момиченце и 8 годишно момченце. От инцидента тежко е пострадал и 17 – годишно момче – пешеходец, което е с опасност за живота в бургаската болница. В реанимация е и шофьорът на камиона. Извършват се редица експертизи, които да изяснят причината за катастрофата.

Подробности можете да чуете в прикачения файл.

Снимка: Радио Бургас
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени