Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българска премиерата на „Жените наистина плачат“

Снимка: YouTube

"Жените наистина плачат" ще има премиера на 25-ия "София филм фест". Първата прожекция на филма на Мина Милева и Весела Казакова ще бъде на територията на фестивала Sofia Summer Fest.“Това не е само филм за българката, а е много по-широкоспектърен. Той е толкова цветен и толкова топъл и хубав, колкото искаме България да е като визия. А като послания - те са общочовешки. Ние на всички интервюта казахме, че този т.нар. патриархат и това състояние на жената, тя е в световен план. Така че тематично не представя само България”, казва Мина Милева.

Създателките на филма признават, че все повече го харесват през очите на другите, защото филмът се оформя през публиката.

Всичко, което вложихме като лична емоция вътре, като нещо, което ни е вълнувало и през годините, то остана там и за нас, и сега, гледайки го отстрани, сякаш още повече ни разтриса”, допълва Мина Милева.

“В началото всичко тръгна около това какво е да си майка и до края остана така. Ако трябва да бъдем най-откровени, ние посвещаваме този филм на нашите майки, въобще на майките и на жените, защото ролята на майката е много особено нещо. Тя най-тежко поема всичко. Тя е винаги е виновна за всичко. Винаги е неоправдана”, казва Весела Казакова.

Чуйте целия разговор на Катя Василева в звуковия файл.   

 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна