Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кирил Петков: С Василев обсъждаме дали да останем служебни министри, или да направим нещо извън

Министър-председателят Стефан Янев и министрите от служебния кабинет ще представят отчет за дейността си утре следобед

| обновено на 14.09.21 в 20:13
Кирил Петков, служебен министър на икономиката, бе днес на посещение в община Благоевград.
Снимка: Кети Тренчева

На 16 септември икономическият министър Кирил Петков ще обяви дали остава в новия служебен кабинет, или влиза в политиката заедно с финансовия министър Асен Василев. Петков направи коментара в Благоевград.

Припознатият като лидер на липсващото ново в българската политика настоящ икономически министър не потвърди дали е поканен от президента Румен Радев  в новото служебно правителство, или създава нов политически проект, но обеща яснота за това това да има след 36 часа.

Решението обаче ще вземат заедно с финансовия министър Асен Василев и ще продължат да бъдат "част от промяната":

„Обещавам ви утре е сряда, другиден е четвъртък, с най-голямо удоволствие ще ви кажа моите планове, заедно с Асен Василев. Със сигурност ще бъдем част от промяната, имаме енергия за това, аз съм го казвал. Вярвам, че България може да се промени много бързо, ако се правят правилните стъпки.

Коя е най-ефективната част, за да бъдем част от промяната? Точно в момента го обсъждаме. Дали това е най-добрият вариант в момента – като служебни министри да продължим или да направим нещо извън това. Имаме идеи“, каза служебният министър на икономиката.

„Когато доказаните  експерти са на правилните позиции и работят както трябва, няма значение кой е министър, заяви още Кирил Петков: 

„Всъщност това установих в последните 4 месеца – че не всичко е на плещите на тези, които се отпред пред камерите, най-важното на тези хора е да слагат правилните идеи и правилните хора на местата, където може това нещо да се случва и без тях“.

Президентът Румен Радев заяви, че служебното правителство, което предстои да обяви на 16 септември, ще продължи политиката на сегашния кабинет. Радев отказа да коментира състава на новия кабинет.

Министър-председателят Стефан Янев и министрите от служебния кабинет ще представят отчет за дейността си утре следобед - ден преди президентът да назначи новия кабинет, съобщиха от правителствената пресслужба.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени