Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За трети път четирима италиански тенори на турне у нас

Концерт-спектакълът "Viva Italia" се провежда със Симфониета Враца

Концерт-спектакъла "Viva Italia" със Симфониета Враца
Снимка: Славена Илиева

Четирима италиански тенори са на гастрол у нас. Младите певци се завръщат на българска сцена с концерт-спектакъла "Viva Italia" с поредица от концерти със Симфониета Враца.

Тенорите Allesandro d'Acrissa,Federico Serra, Federico Parisi i Giovanni Maria Palmia, очароват почитателите си в цял свят с пленителните си гласове, артистичност и атрактивни изпълнения на прочути класически хитове.

Те изпълниха едни от най-популярните оперни арии, канцонети, дуети и хорове: Il Lamento di Federico, Che gelida manina, Una furtiva lacrima, La donna e mobile, Nessun Dorma, O sole mio, Torna A Surriento, Volare и много, много други, под съпровода на Симфониета-Враца.

"Стремежът на всички местни хора е да удължат сезона, тъй като времето го позволява. Очевидно е, че културата има влияние върху туристическия сезон. Още миналата година имахме такива концерти след „Аполония“ - два на брой. Ние и тази година ще имаме още един тук. Пак ние ще закрием и през 2021 година сезона на хубавия празник 22 септември“, каза за БНР маестро доц. Христо Павлов, директор на Симфониета Враца.

Четирима италиански тенори с доц. Христо Павлов                Снимка: Славена Илиевав

Досега четиримата италиански тенори са провели 32 концерта в България. Те са за трети път в у нас.

За предаването "Нощен хоризонт" те споделиха:

"За първи път бяхме през 2019 година. Беше като трамплин за американското ни турне в САЩ. Направихме 60 концерта, след което имахме малко турне в Турция и България през 2020 година. За съжаление за всички последва затваряне заради Covid и ето ни тук сега през 2020 година за трети път в България. След задължителното затваряне, на което бяхме подложени всички творци се надявам България да бъде отново трамплин за всички наши турнета оттук нататък. За нас е наистина емблематично да тръгнем към нови хоризонти с "Viva Italia". Тук навсякъде се радваме на ентусиазма на публиката и се радваме да бъде така, както беше в началото на нашата кариера", каза Allesandro d'Acrissa.

Четирима италиански тенори с доц. Христо Павлов      Снимка: Славена Илиева

Giovanni Maria Palmia  коментира:

„Искам да споделя, че да пея в България е истинска наслада, тъй като чувствам топлината на хората, тяхната страст към този тип музика, който представяме".

Federico Serra подчерта:

За нас е истинско удоволствие да можем да представим "Viva Italia" в толкова много градове. Ето случи се и в Созопол, където разбрах, че всяка година се провежда „Аполония“. Градовете, хората, пейзажите са прекрасни и ние наистина се чувстваме като у дома си“.


Повече можете да чуете в звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени