Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Илия Вълков: Партийното строителство не е някакъв стартъп

Намираме се в ситуация на силно атомизирано общество

Илия Вълков
Снимка: Иван Русланов

"Това, което виждаме ние последната една година и вече тези трети избори е, че сме в една ситуация на силно атомизирано общество, много силно атомизиран парламент, с много участници, някои от тях имат свръх амбиции, други имат по-малко амбиции и задачи. Едни искат да управляват, други се чудат дали искат да управляват, на трети много им се иска, но най-вероятно няма да им се случи", каза за БНР Илия Вълков, заместник-главен редактор на списание "Мениджър" и университетски преподавател. 

Във връзка с предстоящите президентски избори той коментира, че има сериозна криза на авторитети в сферата на политиката.

"Няма друг сериозен участник с име, история, с биография, който да излезе и да се изправи срещу сегашния президент", допълни Вълков в предаването "Нещо повече".

Той  коментира, че дълги години сме гледали ситуация, в която ГЕРБ нямаше алтернатива на своето управление.

"Виждахме една безжизнена и мимикрираща опозиция. Сега изпаднахме в момент, в който президентът  и президентската институция са в един много продължителен етап и време на безалтернативност".

Илия Вълков коментира и обявеното намерение от бившият служебен министър на икономиката Кирил Петков, че заедно с бившия министър на финансите Асен Василев влизат в политиката и ще бъдат част от политическия живот:

От известно време у нас стана модерно да се говори за проекти. За съжаление в политиката, партийното строителство не е някакъв стартъп“.

Повече можете да чуете в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна