Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лудогорец взе точка в Дания

Отборът на "Лудогорец" започна по добър начин участието си в груповата фаза на "Лига Европа", след като стигна до равенство 1:1 при гостуването си на датския "Мидтиланд" в първи мач от група F на втория по сила европейски клубен турнир.

Двубоят на "Хернинг Арена" започна много лошо за българския шампион, след като още в третата минута домакините поведоха чрез Густав Исаксен, който завърши с глава многоходова акция на своите и добро центриране на Евандер Ферейра. Датският тим доминираше на терена и бе настоятелен в търсене на втори гол, но "орлите" изненадващо успяха да стигнат до изравнителен гол в 32-та минута с първия си точен изстрел в срещата. Автор на попадението бе крилото Кирил Десподов, който бе най-съобразителен след рикошет и пусна топката между краката на вратаря Елиас Олафсон.

След почивката картината на терена не се промени и "Мидтиланд" доминираше напълно, като българският тим бе успя да стигне до нито един изстрел към противниковата врата, но се отбраняваше добре, а и вратарят Кристиян Кахлина се намеси удачно в няколко ситуации. В крайна сметка "Лудогорец" удържа равенството и стигна до ценна точка в откриващия си мач от групата.

В другия мач от група F "Цървена звезда" победи "Брага" с 2:1 у дома. В следващия си мач от групата на 30 септември Лудогорец посреща "Цървена звезда" в Разград.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени