Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рискът от пожари в Ямболско остава висок

Снимка: БГНЕС

Висок остава рискът от пожари в Ямболска област.Продължава и порочната практика за паленето на стърнища и растителни отпадъци в зеленчуковите градини след прибирането на реколтата. 

Въпреки понижението на температурите, опасността от пожари е голяма.Изоставени имоти и дворове, особено в селата,са сред най- рисковите места, предупреди за пореден път началникът на Регионалната дирекция комисар Кольо Гяуров: 

Това буди тревога постоянно у нас, тъй като по- голямата част от произшествията през летния период са именно в такива изоставени дворове, които не се поддържат, имоти, които не се обитават от гражданите, има висока тревна растителност, която при засушаване е предпоставка за сложни пожари. 

В община Стралджа от началото на годината са подадени 86 сигнала за пожари, като голяма част от тях са вследствие на човешка небрежност, подчерта гл. инспектор Стоян Тенев. 

Защото това, което се случва в частните домове, представлява опасност - те си палят безразборно. Събрали са някакви отпадъци, растителни и други и след това възникват по- сериозни пожари. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени