Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Честит празник, Радио София!

Ива Дойчинова: Бъдете усмихнати и излезте

Ива Дойчинова
Снимка: Ани Петрова

На днешният 17 септември Радио София също празнува своя празник, който започна още снощи в Първо студио на БНР.

Директорът на Радио София Ива Дойчинова

“Това е празникът на всички, които живеем в столицата. За съжаление този специален момент беше споделен с малко хора, защото ситуацията в момента и мерките, които наложи правителството не позволиха да направим това, което най-много искахме едно истинско градинско парти в двора на БНР, на което да представим един свой напълно нов проект.

Записахме го в Първо студио на БНР, той се казва “Мюзиколоджи лайф“. Наша мечта, която е на няколко месеца, но вече стана реалност.

Същността й е акустичен концерт на българска група, която прави много качествена, независима и пълна с послания музика.

Заснет е по един безапелационно качествен начин като видео и ще бъде излъчван като мултимедиен продукт. В него ще има и част, която е разговор на водещия и модератор Мартен Роберто с изпълнителите – за тяхната музика, за посланията, за начина, по който се е родила една песен.

Смятам, че това е формат, характерен за много европейски и световни радиостанции. БНР и Радио София ще предложат на аудиторията нещо много хубаво, качествено и най-вече наше българско. Това е микс между акустичен концерт и токшоу.

Ще бъде разпространено в дигиталните канали на БНР. Ще дадем знак, когато обработим материала и можем да го стартираме. Вътрешното убеждение на всички нас, празнуващите вчера в Първо студио на БНР е, че се получи нещо много елегантно, качествено и красиво.


В днешния ден продължават емоционалните моменти – всеки, които иска да изпее песен, независимо какъв е тонът – верен или не, важното е да е от сърце, може да го направи на нашия телефонен номер 02/5635650 или като гласово съобщение във фейсбук страницата на БНР – Радио София. Всеки може да ни поздрави от сърце, празнуваме през целия ден.

От 1 октомври отново сме на улицата, там където ни е мястото, за да питаме гражданите, да слушаме това, което се случва.

Ще се обърнем и към малките градски фестивали, ключовите места във всеки регион, както и към хората, които правят града ни.

Пожелава

Бъдете усмихнати, излезте днес навън. Температурата в София ще бъде около 29 градуса. Помислете си какво е това да бъдеш фланьор. Едно много красива и малко позабравена дума, която означава да се разхождаш безцелно из града, да се скиториш.

Чуйте Ива Дойчинова в звуковия файл.


Снимки: БНР

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени