Eмисия новини
от 21.00 часа
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Любомир Аламанов: Силно се надявам, че това няма да е следващият лидерски проект

Проектът Петков – Василев тръгва малко напрегнато, смята Аламанов

Любомир Аламанов
Снимка: Ани Петрова

„Проектът тръгва интересно, проектът на Петков – Василев тръгва малко напрегнато“, посочи в „Преди всички" Любомир Аламанов от Центъра за анализи и кризисни комуникации.
„Страшно много зависи от тук насетне как ще се отиграе от тук проектът. Как ще се ситуира, как ще се обясни, как ще се разкаже. До тук нещо само се загатваше – предстои голямото оповестяване.

Но вече грешки не може да се допускат – от момента на оповестяването. Иначе ще отиде в негативни посоки, както стана с "Има такъв народ". Видяхме такива проекти докъде доведоха. Затова се надявам сега да не се повтори същата ситуация - двама политици, икономисти, които имат в момента огромно доверие, да не го изразходят безцелно, защото не са дали съдържание на доверието на хората...",  заяви  Аламанов.

И още:

"Силно се надявам, че това няма да е следващият лидерски проект, където хората ще имат значение, а не правилата, политиките, визиите и идеите, които искат да се реализират. Те в момента трябва да дадат съдържание, с което да изпълнят очакванията на избирателите".

България спешно се нуждае от успокояване. От нормализация даже в политическите комуникации. Хората не трябва да гласуват за лидер, за спасител. За това е добре един проект да се формира около идеи, политики и визии.

Още по темата в звуковия файл.

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.