Eмисия новини
от 22.00 часа
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Председателят на партия "Средна европейска класа" се оттегля от политиката

| обновено на 17.09.21 в 16:00
Снимка: Радио Бургас

Председателят на ПП „Средна европейска класа“ Георги Манев обяви, че се оттегля от активна политическа дейност и освобождава ръководния пост, който заема, съобщиха от партията.

Относно информацията, че бившите служебни министри Кирил Петков и Асен Василев преговарят за явяване на предстоящите избори с мандата на СЕК, Георги Манев заяви, че до момента не са водени такива разговори.

"Все пак още в качеството си на председател мога да заявя - добре дошли са, Изпълнителният комитет има нужда от хора като тях", отбеляза Манев.

От Средна европейска класа не коментираха дали ще имат кандидат за президент и дали ще търсят коалиционни партньори за предстоящите парламентарни избори.

„С работата си като председател на ПП „Средна европейска класа" успях да направя така, че в България започна да се обръща все повече внимание на малкия и среден бизнес, започна да се говори все повече за създаване на българска средна класа с европейски стандарт на живот“ – сподели на финала на своята политическа кариера досегашният лидер на партията.

Георги Манев упълномощава своя заместник Константин Бачийски да представлява ПП СЕК до провеждане на редовния конгрес на 9 октомври. Конгресът е насрочен преди три месеца и случващата се смяна в партийното ръководство е резултат на добре обмислено решение:

"Това мое решение е плод на обмислен избор. В така създалата се политическа обстановка просто аз считам, че не мога да взимам повече правилни решения как да се развива партията. Упълномощавам моя заместник-председател Константин Бачийски да взима, да подписва всякакви решения за коалиционни споразумения, за всякакви действия, свързани с политическа партия "Средна европейска класа". 

„Оттеглям се от активна политическа дейност на 54 години с чувство на изпълнен дълг, но винаги ще помагам с каквото мога на моите млади колеги от Изпълнителния комитет на ПП „Средна европейска класа“ – сподели още Георги Манев.


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.