Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фестивалът „Панаир на куклите“ ще бъде закрит на 19-ти септември

Снимка: Столичен куклен театър

Проведе се 11-ият Международен фестивал на уличното и куклено изкуство – „Панаир на куклите“ на сцената на кукления театър в София. С тазгодишното издание се отбелязват и 75 години от първото изиграно представление там. За първи път фестивалът има и специално подготвена, онлайн програма, която дава възможност представленията да бъдат видени в рамките на 48 часа след тяхното представяне на сцена, заяви директора на Столичния куклен театър – актьорът Иван Райков.

„Столичен куклен театър отбелязва и 75-ата годишнина от първото си представление с представянето на книгата летопис „75 години Столичен куклен театър“. Въпреки трудната ситуация, свързана с пандемичната обстановка, организационният комитет реши, че и зрителите, и участниците очакват фестивала с нетърпение и успя да намери начин да го проведе, спазвайки всички противоепидемични мерки, за да донесе усмивки и да стопли сърцата им. За съжаление, от първоначално предвидената програма отпада голяма част от уличните прояви. Девет български спектакъла имаме в програмата, както и гости от Русия и Испания.“

Повече за фестивала „Панаир на куклите“, който ще продължи до 19-ти септември, когато ще бъде официално закрит с представление на Бургаския куклен театър, чуйте от актьора Иван Райков.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени