Eмисия новини
от часа
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

„Музикамерон“ – нови пътища за камерната музика

Един нов и обещаващ проект изгрява на българския музикален небосклон. Това е сдружението за камерна музика „МузиКамерОн“, основано от трима ярко изявени в своята област български изпълнители: виолистът Румен Цветков, виолончелистът Атанас Кръстев и пианистката Виктория Василенко.

Основната идейна художествена концепция на тримата музиканти и техните съмишленици възниква под влияние на все по-утвърждаващата се традиция за съвместно музициране на българска сцена, както и все по-широкият интерес на публиката към този тип културни музикални събития, а целта на сдружението е да обедини наложили се в световен мащаб имена на български музиканти или такива, имащи пряка връзка с България.

Реализацията на тази благородна кауза ще се осъществява посредством концерти с различна тематика и богато разнообразие на програмата. Първият такъв концерт ще бъде на 20 септември от 19 часа в галерията на улица „Оборище“ №5 под надслов „Сюрприз“, а главно действащо лице в него е световноизвестният български пианист-виртуоз Людмил Ангелов, който е и артистичен съветник на сдружението.

Ето какво сподели за целите и приоритетите на сдружение „МузиКамерОн“ един от основателите му – виолистът Румен Цветков.