Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Локомотив (Пловдив) победи Царско село

Снимка: БФС

Локомотив (Пловдив) записа първа победа от началото на сезона в Първа лига, надигравайки с 2:0 като гост Царско село в първи мач от 8-ия кръг на родния шампионат.

Лукас Салинас откри резултата в 69-ата минута, а Димитър Илиев вкара дузпа в заключителните секунди на двубоя.

Трите точки позволиха на смърфовете да се измъкнат от последното място, на което към този момент се озова Пирин (Благоевград).

Наставникът на гостите Александър Тунчев направи доста промени в стартовия състав. На пейката останаха Пиргов, Гомис, Умарбаев и Томашевич. На техните места започнаха Райдър, Биков, Салинас и Марсел.

Това не се оказа добър ход, тъй като смърфовете изиграха много слабо първо полувреме.

През първите 20 минути домакините владееха по-трайно топката, но без да отправят шут към противниковата врата.

В 27-ата минута Охене центрира отлично към Мезу, но изстрелът с глава на тарана на Царско село не се получи, тъй като той изпрати топката не по посока противниковата врата, а към тъча.

След почивката двата отбора заиграха по-раздвижено и срещата стана доста по-динамична.

Шест минути след началото на втората част стана факт и първият точен удар в срещата. Илиев получи пред наказателното поле на домакините, финтира и стреля по земя, но Георгиев улови.

В 64-ата минута Атанасов отправи силен удар от границата на наказателното поле, но Рейдър внимаваше и изби в корнер. 

Пет минути по-късно Локомотив откри резултата. Салинас овладя около точката на дузпата след подаване отдясно, завъртя се на 180 градуса и шутира леко по земя, но стражът на домакините Янко Георгиев се заблуди, легна на другата страна и топката се озова в мрежата му - 1:0 за пловдивчани.

В 72-ата минута Георгиев спаси удар на Умарбаев.

В 78-та минута Шопов слаомира пред наказателното поле на гостите и отправи удар по земя с левия крак, който излезе покрай лявата греда. Само 180 секунди по-късно пред Царско село се откри нова добра възможност да изравни, но Атанасов стреля разочароващо от 15 метра. Секунди по-късно сантиметри не достигнаха на Мезу да засече центриране отляво в празната врата.

Устремът на Царско село бе спрян в 82-ата минута, когато отборът на Антони Здравков остана с 10 човека след втори жълт картон на Попадийн.

До края на срещата домакините пробваха да осъществят финален щурм, но той не сполучи. Напротив. В 94-ата минута Димитър Илиев финтира Сашо Александров в наказателното поле, защитникът го ритна и реферът Волен Чинков не се поколеба да отсъди дузпа. Потърпевшият я реализира за крайното 2:0.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени