Eмисия новини
от 14.00 часа
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Ново сезонно издание за изкуство – „Дерзай“

Джули Хаджолян (вляво) и Ангелина Грозева
Снимка: личен архив

С изложба в рамките на „КвАРТал“ фестивал в София от 17 до 19 септември ще бъде представено новото сезонно издание за изкуство: „Дерзай“. То има за цел да събере колажи, снимки, литературна критика и творческия поглед на младите в изкуството. Това е поредната изложба, посветена на изданието, в която ще бъдат представен първия брой, който съчетава творби и на български и на английски. И вие можете да разлистите списанието „Дерзай“ като посетите изложбата, посветена на изданието от 17 до 19 септември на „КвАРТал“ фестивал в София. А изданието подготвя своя втори брой, заяви в „Артефир“ редактора – Джули Хаджолян:

„Вторият брой се подготвя. Отново ще има такъв синтез на различни теми, жанрове и обмяната на идеи, което за мен е много важно. Разбира се – литературната критика, сякаш днес се страхуваме от тази дума критика. И е доста особено, защото хем е доста по-свободна да си да дадем мнението, хем е по-субективно и деликатно дали няма да бъде крайно прието. Но изкуството не може да съществува без критика. Тя му е необходима.“

Повече за списанието за изкуство и размишления – „Дерзай“ чуйте от неговия редактор – Джули Хаджолян в интервюто и с Ангелина Грозева.


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.