Eмисия новини
от 15.00 часа
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Изложба на Севар Георгиев в ловешката галерия

Севар Георгиев
Снимка: Пламен Христов

В художествената галерия „Проф. Теофан Сокеров“ в Ловеч беше открита изложба с творби на младия ловешки художник Севар Георгиев.Директорът на галерията Валентин Узунов поясни, че 2021 е годината на младите автори.

Първата самостоятелна изложба на младия художникпредставя творбиживопис, графика и скулптура от годините му в Националната художествена гимназия. Севар Георгиев каза, че и трите жанра го привличат, но по време на пандемията се е отдал предимно на живопис.

„Ще продължавам да работя и като излизат добри неща, ще ги показвам, ако не - ще работя, докато се получи.“

Художникът допълни, че го вдъхновяват моментни настроения, но за в бъдещеще наблегне на по-сериозни тематики.

Директорът на галерията Валентин Узунов, който откри изложбата, каза, че 2021 е годината на младите автори за галерията.

„Преди изложбата на Севар имаше изложби на специалностите „Керамика“ и „Дърворезба“ на Художествената академия, изложба на абсолвенти от факултета по изобразително изкуство към Великотърновския университет и сега представяме най-младия от художниците. Много ми харесаха работите му и разбрах, че Художествената гимназия ражда и ще продължава да ражда таланти.“

На откриването на изложбата присъства и заместник-кметът на община Ловеч Венцислав Христов.

Експозицията ще остане в ловешката галерия до края на септември.


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.